Diensten

Movement Academy biedt verscheidene diensten aan op het gebied van kennisdeling. Het internetplatform vormt de basis voor up to date kennis vanuit de literatuur. Deze literatuur maken we praktisch toepasbaar door handige hulpmiddelen aan te reiken.

De website bestaat uit

1. Artikelen
In de praktijk blijkt het lastig om jezelf up to date te houden met de meest recente literatuur. Daarom bieden wij maandelijks een artikel over een actueel onderwerp bij je aan. De artikelen zijn geen ingewikkelde, lange stukken, maar bondig en overzichtelijk zodat ze goed te lezen zijn.

2. Richtlijnen Return to Play
Het is makkelijk een leidraad te volgen in de begeleiding van een revalidatie. Zie het als een handleiding bij het in elkaar zetten van een ikea-kast. De richtlijnen zijn overzichtelijk, maar daarnaast onderbouwd vanuit de meest recente evidentie.

3. Instructievideo’s oefeningen en behandeltechnieken
Instructievideo’s van oefeningen en behandeltechnieken zijn goede, toepasbare tools die je kunt gebruiken om je handelen te verbeteren. Daarnaast kan het dienen als herinnering hoe een oefening of techniek precies werkt.

De online cursussen en evenementen bestaan uit

1. Masterclasses
De scholing die we willen geven hebben we masterclasses genoemd omdat deze gedaan zullen worden door de experts op specifieke gebieden. Met als basis de richtlijnen die we ontwikkeld hebben gaan we dieper in op de materie rondom onder andere gewrichtsklachten en Return to Play. De masterclasses zullen interactieve dagen zijn op de locatie van Movement Academy.

2. Congressen
Een congres is een grootschalige bijeenkomst waarbij we een sport en/of orthopedisch onderwerp belichten. Middels presentaties van specialisten en de mogelijkheid om in discussie te gaan leer je op een prachtige manier over sport en/of orthopedie.

3. Skillslabs

4. Incompany Cursussen

5. Webinars
Wat is er nou eenvoudiger dan thuis je scholing bekijken? Precies, daarom bieden we webinars aan! Een webinar is een digitale presentatie die thuis bekeken kan worden. Je kunt dus zelf bepalen waar, wanneer en hoe je de webinar wilt volgen.

Het leerportaal bestaat uit

1. Hoorcolleges

Digitale colleges met theorie over de interessantste onderwerpen! De colleges worden gegeven door experts op hun vakgebied. Deze kun je zo vaak bekijken als je wil.

2. Theorie

Naast de hoorcolleges bieden we wetenschappelijke artikelen aan om jouw kennis te verdiepen. Samen met de hoorcolleges heb jij alle kennis in huis om je patiënt/sporter goed op weg te helpen. 

3. Toetsvragen

Het is altijd goed om jezelf te bevragen over de kennis die je hebt opgedaan. Daarom geven wij de mogelijkheid om de kennis te toetsen aan de hand van een aantal toetsvragen. Zo kun jij er zeker van zijn dat je de kennis goed genoeg beheerst.